Betöltés...kérjük várjon.
Időpontfoglalás!
Széchenyi Kártya Folyószámla Hitel
Széchenyi Kártya Folyószámla Hitel
Vosz Iroda
Agrár Hitel
Széchenyi Kártya Agrár Hitel

Széchenyi Agrár Hitel

100 MFt  0,03 %-os kamat 36 hónapra

Az Agrár Széchenyi Kártya a mezőgazdasági szektorban dolgozó vállalkozások részére kialakított, kedvezményes feltételrendszerű, állami kamat- és kezességi díjtámogatásban részesített hitelkonstrukció.
 
ELŐNYE, hogy
  • kedvező kondíciójú,
  • már 3 hét alatt akár 100 millió forint* hitelhez juthat,
  • akár ingatlanfedezet nélkül is,
  • gyors és egyszerűsített a hitelbírálat,
  • az ország közel 300 pontján igényelhető,
  • használható átutalás révén, illetve a MasterCard üzleti bankkártyával készpénzfelvételre, bankkártyával történő vásárlásra.

 

KIK IGÉNYELHETIK?
Az Agrár Széchenyi Kártyát (ASZK) minden olyan mezőgazdasági termék előállításával, feldolgozásával és forgalmazásával, valamint erdő-, vad- és halgazdálkodással kapcsolatos tevékenységet végző egyéni vállalkozó, mezőgazdasági őstermelő, családi gazdálkodó (családi gazdaság vezetője), erdőbirtokossági társulat, gazdasági társaság, egyéni cég, ill. szövetkezet igényelheti, amely legalább egy éve (25 millió forint feletti hitelkeret igénylése esetén két éve) működik. Fiatal mezőgazdasági termelők egy éves gazdálkodási múlt nélkül is igényelhetnek ASZK-t. Igénylési feltétel továbbá, hogy a vállalkozás rendelkezzen a MÁK-tól kapott ügyfél-azonosító számmal, ne legyen lejárt köztartozása, ill. lejárt hiteltartozása, valamint megfeleljen az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukció Üzletszabályzatában  meghatározott egyéb feltételeknek.
 
A HITELKERET ÖSSZEGE:
Az Agrár Széchenyi Kártyához kapcsolódó hitelkeret 500 000 forint és 100 millió forint* között százezrenként emelkedő lehet (fiatal mezőgazdasági termelő esetén adható hitel maximuma 25 millió Ft). Hitelkeretének módosítását a futamidő alatt is kérheti.”
*Az egyes hitelintézetek a maximális hitelkeret 2017. augusztusi 100 millió forintra emelését követően eltérő időpontokban kezdik meg az 50 millió forint feletti Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel kérelmek fogadását és bírálatát.
Jelenleg az MKB Bank és a Takarékbank Zrt. által koordinált Takarékszövetkezetek / Bankok fogadnak be 50 millió forint feletti Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel-kérelmet.
 
A HITEL FUTAMIDEJE:
A hitel futamideje egy, kettő vagy három év lehet. Az egy évet meghaladó futamidő esetén a bank évenkénti felülvizsgálatot ír elő, amelynek elvégzéséhez a vállalkozásnak adatszolgáltatási kötelezettség keretében alapvetően a legutolsó lezárt éves beszámolóját, bevallását szükséges a Regisztráló Irodába beadni.
 
A HITEL TÖRLESZTÉSE:
A hitel teljes összegének visszafizetése a szerződés lejáratának napján esedékes.
 
KAMAT ÉS KÖLTSÉGEK:
A hitelkeret megnyitásakor a hitelkeret nagyságától függő bírálati díjat (korábbi nevén „kártyadíj”) és a kezességi díj állami támogatáson felüli részét kell kifizetni.
A bírálati díj minden induló költséget tartalmaz, egyéb díj a hitelszerződés megkötését megelőzően, illetve a hitelkeret rendelkezésre bocsátásakor nincs.
A hitel valamennyi előforduló költségét és díját részletesen az Agrár Széchenyi Kártya kondíciós listája tartalmazza, amely a mindenkor hatályos Agrár Széchenyi Kártya Üzletszabályzat 7. számú melléklete. 
 
A HITEL BIZTOSÍTÉKAI:
A vállalkozások hitelhez jutását minden esetben az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) készfizető kezességvállalása segíti. Társas vállalkozások esetén kötelező biztosíték a vállalkozás legalább 50 %-os mértékű tulajdonosának/tulajdonosainak készfizető kezességvállalása. Egyéni vállalkozónál, őstermelőnél, családi gazdaságnál bármely nagykorú (az Üzletszabályzat szerinti feltételeknek megfelelő) magánszemély vállalhatja a kezességet.
50 millió forint feletti hitelösszeg esetén a hitelnyújtó és az AVHGA által elfogadott egyéb fedezet (pl. ingatlan, ingóság) bevonása is szükséges. 25 millió forint és 50 millió forint közötti hitelösszeg esetén a finanszírozó Bank/Takarékszövetkezet saját egyedi hiteldöntése szerint jogosult egyéb biztosítékot bevonni.
 
HOL IGÉNYELHETI?
Hitelkérelmét a Regisztráló Irodákban, azaz a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, a területi kereskedelmi és iparkamarák, vagy a KAVOSZ Zrt. irodáinak valamelyikében nyújthatja be. Az Önhöz legközelebbi irodát megtalálja az irodakeresőben.
A szükséges igénylési lapot ezekben az irodákban is beszerezheti, de letöltheti a weboldalunkról is.
Az irodákban dolgozó kollégák segítséget nyújtanak Önnek az adatok kitöltésében és a szükséges dokumentumok beszerzésében is. A Regisztráló Irodák a személyes benyújtás során befogadott hitelkérelmet az adott Konstrukcióban résztvevő hitelintézetek közül az Ön által kiválasztott Bankba/Takarékszövetkezetbe továbbítják. A pozitív bírálatot követően a Bank/Takarékszövetkezet köti meg az Ön vállalkozásával a hitel- és kapcsolódó egyéb szerződéseket és nyitja meg a hitelkeretet. 
 
BANKVÁLTÁS:
Az Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitellel (ASZK) rendelkező vállalkozások fennálló ASZK hitelüket másik hitelintézetnél is meghosszabbíthatják anélkül, hogy azt vissza kellene fizetniük - ez az ún. „bankváltás”, azaz az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukció keretein belüli hitelkiváltás -, amennyiben az újonnan választani kívánt hitelintézet már bevezette a bankváltásra irányuló kérelmek befogadását.
Bankváltásra irányuló Agrár Széchenyi Kártya hitelkérelem alapvetően a hitel lejáratát megelőző 30 napig nyújtható be.
Bankváltás esetén a kérelemhez teljes körű dokumentációt szükséges csatolni. A folyamat időigénye megegyezik a normál Agrár Széchenyi Kártya igénylés ügyintézési idejével. Az új hitelintézet által rendelkezésre bocsátott ASZK hitelkeretből történik a korábbi hitelintézetnél fennálló tartozás kiegyenlítése.
Jelenleg az OTP Bank Nyrt., a Takarékbank Zrt. által koordinált Takarékszövetkezetek / Bankok és az MKB Bank Zrt.fogad bankváltás típusú kérelmeket. A hitelintézetek köre folyamatosan bővül, amelyről honlapunkon keresztül tájékoztatjuk ügyfeleinket.
Amennyiben érdekli vállalkozását a bankváltás lehetősége, úgy kérjük, hogy a hitelkérelmi dokumentáció összeállítása előtt forduljon Regisztráló irodájához, ahol munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére a kérelem benyújtásával kapcsolatos további információkkal és a választott új hitelintézetnél történő esetleges előminősítés kérése érdekében.
 
VÁLASZTHATÓ HITELINTÉZETEK:
Az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukciót az alábbi bankok forgalmazzák:
 

 

← Vissza